Què és el projecte?

Share és el projecte internacional de voluntariat a Zàmbia, país al qual viatgen cada estiu alumnes i professors de l’escola per cooperar amb la iniciativa que desenvolupen en aquest país les Filles de Maria Auxiliadora.

El centre Salesian College Farnborough (Anglaterra) – amb el qual tenim una vinculació especial donat que fa 15 anys que fem intercanvis – col·labora estretament amb aquest projecte. Des de petits, els seus alumnes s’impliquen per aconseguir recursos econòmics, com també desenvolupant tasques in situ, ja que cada estiu un grup d’alumnes de Batxillerat viatja a Zàmbia. L’any 2015 ens van proposar acompanyar-los perquè coneguéssim de primera mà quines actuacions s’estan portant a terme i valoréssim la possibilitat de participar-hi. Durant el viatge, els nostres professors van poder veure la situació de pobresa i necessitat de les persones de Zàmbia, i la gran importància de la tasca que desenvolupen les comunitats de les Salesianes, així com la feina que encara hi ha per fer.

L’estiu de 2016, una expedició formada per sis alumnes voluntaris de Formació Professional i tres professors van viatjar a Zàmbia.  Durant dues setmanes, els voluntaris van treballar en tasques de manteniment de la llar i van conviure i ajudar a les noies de City of Joy en activitats escolars. Aquell viatge va ser el preludi de molts més viatges i accions solidàries, ja que els i les joves van descobrir que poden ajudar i millorar la qualitat de vida de les persones que ho necessiten.

Aquest missatge, va arribar a tota la comunitat educativa de Salesians Sarrià i fa anys que duem a terme diverses accions solidàries. A més, cada estiu hem tornat a repetir l’experiència, desenvolupant diferents tasques segons les necessitats què ens trobem, des del convenciment que estem col·laborant en una gran tasca de sensibilització dels nostres alumnes i d’ajuda als altres.  Així mateix, al llarg de l’any no ens desentenem de les necessitats que continuen tenint les noies de la casa d’acollida en el dia a dia, i fomentem campanyes per continuar col·laborant.