Què és el projecte?

 

 

Share the Light és el projecte internacional de voluntariat a Zàmbia, país al que viatgen cada estiu alumnes de grau Superior i professors de l’escola per cooperar amb la iniciativa que desenvolupen en aquest país les Filles de Maria Auxiliadora.

El centre Salesian College Farnborough (Anglaterra) – amb el qual tenim una vinculació especial donat que fa 15 anys que fem intercanvis- ja col·labora estretament amb aquest projecte. Des de petits, els seus alumnes s’impliquen per aconseguir recursos econòmics com també desenvolupant tasques in situ, ja que cada estiu un grup d’alumnes de Batxillerat viatja a Zàmbia.

Fa tres anys ens van proposar acompanyar-los perquè coneguéssim de primera mà quines actuacions s’estan portant a terme i valoréssim la possibilitat de participar-hi. Durant el viatge, els nostres professors van poder veure la situació de pobresa i necessitat de les persones de Zàmbia, i la gran importància de la tasca que desenvolupen les comunitats de les Salesianes, així com la feina que encara hi ha per fer.

L’estiu de 2016 una expedició formada per sis alumnes voluntaris de Formació Professional i tres professors ha viatjat a Zàmbia.  Durant dues setmanes, els voluntaris han treballat i molt. Han realitzat tasques de manteniment de la llar, han ajudat a les noies amb els deures… però també han descobert  que sí que podem ajudar i millorar la qualitat de vida de les persones que ho necessiten.

I cada estiu hem tornat a repetir l’experiència, desenvolupant diferents tasques segons les necessitats que ens trobem, des del convenciment que estem col·laborant en una gran tasca de sensibilització dels nostres alumnes i d’ajuda als altres. Així mateix al llarg de l’any no ens desentenem de les necessitats que continuen tenint en el dia a dia col·laborant i iniciant campanyes diverses.

Navega pels testimonis del blog i descobreix una nova mirada #sharethelight