Intercanvi de cultures

Featured Video Play Icon

2 juliol 2018

Avui ha estat el primer dia que hem passat sencer a Zàmbia. Al matí hem fet activitats per conèixer millor les nostres cultures. Ens hem posat per grups barrejats amb els Salesians d’Anglaterra i les nenes d’aquí i ens hem explicat les tradicions dels diferents països i cultures. Nosaltres hem parlat del Caga Tió. És una tradició que ha sorprès molt a tothom i a les nenes d’aquí Zàmbia els hi ha fet molta gràcia la cançó que cantem mentre piquem al Tió. M’ha semblat que era una manera fàcil, divertida i entenedora de conèixer les altres cultures i a la gent nova.

De la cultura d’aquí ens han ensenyat que quan un noi i una noia es volen casar el noi ha de demanar-ho als pares de la noia i oferir-li 150 vaques. També com fer nshima, un menjar molt típic d’aquí i  també ens han mostrat algun ball tradicional.

Després de dinar hem estat jugant amb els nens del centre obert de dia. Hem vist que un nen molt petit no estava bé i hem parlat amb el seu germà i la seva germana perquè anessin a buscar als pares i poder portar-lo al metge. Ens hem ofert per  i pagar-li les medicines, ja que la família és molt pobre. Al final els pares han acceptat portar el nen al metge. Li han fet una analítica i estan esperant resultats però de moment li han donat antibiòtic. Ens han dit que pot ser que tingui tuberculosis i pugui curar-la amb medicines o pot ser que sigui alguna cosa molt més greu com SIDA.

També hem fet un joc de preguntes i respostes amb els equips del matí. L’equip que guanyés el joc triaria la pel·lícula que veuríem a la nit. Hem sopat tots junts amb les nenes al hall i allà també hem vist la pel·lícula que finalment ha estat ‘El gran Showman’.

Després hem fet un breu moment de reflexió, ens han dit que penséssim amb una cosa que ens hagués marcat avui, però jo no he pogut triar només un moment, així que he pensat amb tot el què hem viscut avui.

 Sandra Redondo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *