Entrevistes amb les noies

Featured Video Play Icon

Pel matí hem fet entrevistes a les nenes que viuen a City of Joy per conèixer-les millor i entendre la seva vida a l’orfenat. Algunes porten més de 5 anys aquí i d’altres fa relativament poc que han arribat. Tot i que jo a algunes ja les coneixia de l’any passat, em segueix impactant molt el camí que fan cap a l’escola. Totes hi van caminant i triguen entre mitja hora i dos hores, segons l’escola. A més, considero que en el seu camí es poden trobar molts perills. Coses així et fan reflexionar dels luxes que tenim a les nostres vides però que no els apreciem.

També hem pogut saber com es el seu dia a dia. Moltes d’elles es desperten a les quatre de la matinada per estudiar i cap a les sis es posen en marxa per anar a l’escola. Considero important mencionar la seva visió de futur. Totes volen anar a la universitat per estudiar medicina, periodisme, dret… En definitiva, totes tenen els mateixos somnis que pot tenir una jove a Catalunya. S’esforcen molt per aconseguir-ho i tenen clar que l’educació es la clau per triomfar.

Moltes d’elles es desperten a les quatre de la matinada per estudiar i cap a les sis es posen en marxa per anar a l’escola

Després, hem continuat amb la reforma de la casa 3 de l’orfenat. Els anglesos, amb la seva bona intenció, ens han volgut ajudar, però han acabat generant més contratemps. Els hem deixat sols un moment i han pintat les parets d’un altre color, bastant difícil de confondre,  i una part de la casa ja estava pintada. La veritat es que ens estem tornant una mica més ‘zambianos’ i ens ho hem pres amb gràcia.

I després de sopar, hem anat a les cases de les nenes per ajudar-les a fer els deures de l’escola. Avui era un dia festiu, es celebrava el Heroes’ Day, i ahir van fer pont. El que sorprèn positivament és el nivell de l’escola. Des de fora podem pensar que fan coses molt bàsiques, però quan arribes a la casa i et demanen ajuda amb les matrius i cursen grau 12 (com un segon de Batxillerat) llavors et dones compte que no és així.

Víctor Navarro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *