Descobrim City of Joy

reunio

Avui és el primer dia oficial a la immensa Zàmbia d’Àfrica, allotjats en un afortunat i encantador City of Joy de la ciutat de Mazabuka.

Després d’un llarg trajecte en bus per la nocturna sabana, ens hem llevat a les 7:30h i hem anat, anglesos i espanyols, a fer una visita a l’escola de Luyobola, un centre amb pocs recursos, pràcticament sense ajudes de l’Estat ni dels pares, ja que la majoria no tenen ni per alimentar els seus fills. Els nens i les nenes recorren llarguíssimes distàncies per arribar a l’escola, però tot i les dificultats, són feliços i agraeixen poder disposar de la nostra companyia. Els pares col.laboren molt i es dediquen a arreglar i netejar l’escola, podar els arbres…

pourridge)

Bona part dels diners del projecte Share The Light estan destinats a proporcionar als escolars un àpat diari. El ‘porridge’, aliment molt ric en proteïnes, els hi permet concentrar-se en els estudis i no pensar tota l’estona en el seu estómac buit.

Després del dinar, la directora de l’escola va organitzar una reunió per explicar què feien amb els diners que rebien de Share The Light i quines altres necessitats tenien. I sobretot, ens va transmetre la seva impotència, amb uns ulls a punt d’esclatar a plorar, per voler fer i no poder.

Seguidament retorn cap a City of Joy, on ens esperaven les incansables i il·lusionades nenes de la casa. Aquell encongit tram de bus de tornada ens va fer pensar i reflexionar, i és que hem d’estar contents només de veure tots aquells nens i nenes feliços sense tenir gairebé ni un cèntim… Ens hem sentit culpables per la impotència (i és que no hi ha una altre paraula) de tots aquells professors que lluiten cada dia per tal de minimitzar totes les mancances d’aquests nens i les seves famílies…

Hi ha res més que puguem fer per ajudar o ensenyar…????

RECEPTA DEL ‘PORRIDGE’
Es posa a bullir aigua amb sal  i s’afegeix farina de blat de moro fins que queda una consistència més o menys espessa i cremosa.

Guillem Fenollosa 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *